Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brand i värmekabel i Aspanhus

RONNEBY Tre brandbilar kallades i morse till Norra Nabbevägen vid Aspan. Ägaren till ett permanentbebott hus kände röklukt vid niotiden. Först trodde han det kom utifrån, från någon vedeldande granne. Efterhand tilltog röklukten som lokaliserades till under diskbänken.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2001
Brandmännen fick ta bort panel och isolering utifrån och skåpinredning och golv inifrån för att komma åt brandhärden.
Brandmännen fick ta bort panel och isolering utifrån och skåpinredning och golv inifrån för att komma åt brandhärden.Foto: Jörgen Sjöbeck

Det visade sig vara en värmekabel för vattenledning av pvc som fått kortslutning. En överhettning skedde som smälte vattenröret och läcka uppstod.

> Hål i golvet

Annons

Ändå började det pyra i bjälklager och isolering. Rökdykare fick bända upp panel utvändigt och ta bort köksinredning inifrån. Hål togs upp i golvet från två håll, underifrån och inne från köket.

Brandmännen konstaterade att det börjat glöda i en del träbalkar.

> Turligt hemma

Innan brandkåren var på plats hade ägaren till huset stängt av strömmen till värmekabeln. Kanske förhindrade det ett snabbt förlopp, det stannade vid ett pyrande, menar brandkårspersonalen.

Jörgen Sjöbeck
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons