Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brist på personal stänger apotek

BLEKINGE Nu tvingar personalbristen fram en stängning av apoteket i Rödeby. Och det kan dröja lång tid innan det öppnar igen.
– Just nu pågår arbete med att rekrytera personal från Polen, men de kan tidigast gå in i vår verksamhet om ett år, säger Thomas Olsson, apoteksdirekör i Blekinge.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2001
Bristen på farmaceuter tvingar Apoteken i Blekinge att stänga apoteket i Rödeby och fördela personalen på andra apotek.
Bristen på farmaceuter tvingar Apoteken i Blekinge att stänga apoteket i Rödeby och fördela personalen på andra apotek.Foto: 

Totalt saknas det idag tio farmaceuter i länet. Personalsituationen har tidigare lett till stängning av apoteken i Kyrkhult och Nättraby och samtidigt har det kommit larm om pressade arbetsförhållanden för den personal som finns kvar.

– Nu är det ytterligare två farmaceuter som försvunnit och det har gjort att vi tvingas till den här åtgärden. Jag vågar inte säga när det öppnar igen och jag kan inte heller lova att vi inte kan behöva stänga ytterligare apotek. Vi är oerhört sårbara och försvinner det ytterligare folk så kan vi hamna i svårigheter igen, säger Thomas Olsson.

Annons

Nu i vår har apoteken genomfört en rekryteringskampanj i Polen. Ansökningstiden går ut den 1 april och det är ännu oklart hur stort intresset är från polsk sida.

– Sedan väntar utbildning så tidigast i juni nästa år kan de börja jobba, säger Thomas Olsson.

> Nära Karlskrona

Effekterna av öka utbildningsplatser på univeristet och högskolor, bl.a. i Kalmar ligger ännu längre fram.

– Självfallet kommer stängningen i Rödeby att medföra olägenheter för en del kunder, men vi har valt Rödeby för att det finns apotek ganska nära samhället.

Apoteken tittar också på möjligheterna att inrätta ett apoteksombud i Rödeby under den tid apoteket hålls stängt, men ännu har inga beslut tagits.

– Under den tid apoteket är stängt kommer vi att genomföra renovering av lokalerna, så att vi kan öppna nya fräscha lokaler när personalsituationen blivit bättre.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons