Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Curt Lagerberg svårt skadad vid rånet

NORJE · Lagerbergs fjäderfäslakteris vd Curt Lagerberg och hans familj blev i går natt rånade av minst tre maskerade män.
Familjen låg och sov när gärningsmännen iförda mörka rånarluvor bröt sig in i bostadshuset på Furumovägen i Norje och överrumplade dem.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2001
Det var vid tvåtiden i går natt som rånarna bröt sig in i direktör Curt Lagerbergs bostad. Direktören, hans sambo och hennes 15-årige son hittades senare bakbundna i sovrummet.
Det var vid tvåtiden i går natt som rånarna bröt sig in i direktör Curt Lagerbergs bostad. Direktören, hans sambo och hennes 15-årige son hittades senare bakbundna i sovrummet.Foto: 

Curt Lagerberg blev tillsammans med sin sambo och hennes 15-årige son bakbundna i sovrummet. Medan kvinnan och 15-åringen klarade sig fysisikt oskadda blev Curt Lagerberg misshandlad med sparkar och slag både mot huvudet och kroppen och han vårdas nu på Karlshamns lasarett för sina skador.

> Kassaskåpet plundrades

Annons

Rånarna lyckades till slut få tag på nycklarna till kassaskåpet som plundrades på allt av värde.

–Vi vet att rånarna kom över en summa pengar. Men hur mycket det rör sig om är fortfarande oklart, säger kriminalkommissarie Paul Wilson.

Han berättar att polisen i går trots Curt Lagerbergs svåra skador ändå kunde hålla ett kort förhör med honom på sjukhuset.

Det var vid tvåtiden i går natt som rånarna tog sig in i bostadshuset som är beläget intill fjäderfäslakteriets anläggningar.

Rånarna är fortfarande på fri fot och Paul Wilson gör ingen hemlighet att polisen i nuläget famnar i blindo.

> Operation dörrknackning

Därför säger sig kriminalkommissarien vara tacksam för alla tips från allmänheten som kan leda till att brottet blir uppklarat.

–Förutom en teknisk undersökning på brottsplatsen har vi också under dagen genomfört operation dörrknackning bland grannarna i området.

Paul Wilson är dock av utredningstekniska skäl förtegen om en hel del detaljer.

Han vill bland annat i nuläget inte gå in på hur rånarna tog sig in i huset och tillvägagångssättet när familjen blev bakbundna inne i sovrummet.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons