Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dramaserie jagar skådisar i Karlskrona

KARLSKRONA En ny svensk- amerikansk dramaserie jagar skådespelare i Karlskrona.
– Serien heter ”Ocean Drive” och under mars reser vi runt på en stor uttagningsturné i Sverige för att hitta tjejen, som ska spela Chissy, säger Ulrika Kjällander, presskontakt under turnén.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2001
Flera tjejer sökte sig igår till JC- butiken i Karlskrona för att söka rollen, som Chrissy i en ny svensk- amerikansk dramaserie.
Flera tjejer sökte sig igår till JC- butiken i Karlskrona för att söka rollen, som Chrissy i en ny svensk- amerikansk dramaserie.Foto: Ingmar Johanson

Just nu är jakten i full gång efter en lämplig tjej, som ska spela Chrissy i ”Ocean Drive”. Ett flertal tjejer hade igår sökt sig till JC- butiken i Karlskrona för att pröva lyckan. En efter en fick tjejerna gå fram och bli fotograferade och intervjuade.

– Vi söker inte efter någon ny Pamela Anderson. En vanlig svensk tjej behöver vi, säger Ulrika Kjällander.

Annons

> Kul i rampljuset

Camilla Andersson, 17 år, från Karlskrona, var en av flera tjejer som sökte till rollen. Hon tyckte att det var roligt att stå i rampljuset och bli att fotograferad.

– Jag har hållit på med teater tidigare och jag är inte främmnade för att prata engelska, säger hon.

”Ocean Drive” är en svensk- amerikansk dramaserie, som kommer spelas in i Miami under sensommaren 2001. I över 50 länder kommer serien visas och i Sverige sänds den på TV4.

I korthet handlar serien om hur två amerikanska familjers och en svensk familjs öden flätas samman. En av dramseriens huvudkaraktärer är just Chrissy.

> Letar i hela Sverige

– Vi reser runt från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Målet med uttagningsturnén är vi ska hitta en lämplig tjej för rollen, säger Ulrika Kjällander.

Hittils har 2900 tjejer anmält sitt intresse på Internet. När uttagningsturnén runt om i Sverige är klar räknar man med 1000 till.

I slutet av mars kommer sedan 50- 70 provspela i Stockholm för rollen. God engelska och att du är mellan 17- 21 år är en del av kraven.

– Jag tror att serien kommer få stor uppmärksamhet i Sverige, eftersom svenska skådespelare medverkar.

Jonas Ottosson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons