Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

ElektroSandberg får nya ägare

BLEKINGE NEA-gruppen i Örebro övertar ElektroSandberg Installation AB som bl a har kontor i Karlskrona och Karlshamn. Köpeskillingen uppgår till 78 miljoner kronor och tillträde sker omedelbart.
Efter affären har ElektroSandberg 1.000 anställda på ett 40-tal orter över hela Sverige.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2001

Vd för ElektroSandberg AB, Per-Ove Jönsson, är nöjd med affären och säger att den är bra för företaget.

– Under arbetet med att utforma det slutliga avtalet har vi blivit än mer övertygade om att denna affär innebär klara fördelar för oss med möjligheter till ökat fokus på nybyggande, drift och underhåll av högspänningsanläggningar, belysnings- och trafikanläggningar samt telekom, säger han.

Annons

NEA:s motiv för affären är att vidga verksamheten geografiskt till söda Sverige.

– ElektroSandberg Installation kan inordnas i NEA-gruppen utan stora omstruktureringskostnader och för NEA ingår förvärvet i en strategi som på några års sikt beräknas ge gott resultatutfall, säger Hans Hallin, koncernchef för NEA-gruppen.

Efter affären bedriver NEA installations-, grossist- och servicerörelse på 44 orter i mellersta och södra Sverige. Företaget har 1.900 anställda och en omsättning på 1,7 miljarder kronor.

Rose-Marie Axelsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons