Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

EU-delegater möts av demonstranter

BLEKINGE EU-motståndet i Blekinge kommer att visa sig i samband med EU-konferensen i länet nästa vecka. En demonstration ordnas i Karlskrona i samband med att konferensdeltagarna skall äta middag, inbjudna av landshövding Ulf Lönnqvist.
Nyheter • Publicerad 30 mars 2001

Bakom demonstrationen står Nätverk Blekinge 2001där en rad organisationer som är mot ett svenskt medlemskap i EMU och EU, som vänsterpartiet, miljöpartiet, Kpml-r, Ung vänster, Grön ungdom, Rku och folkrörelsen Nej till EU. Nätverket har bildats för att visa den folkliga opinionen mot EU genom olika manifestationer under EU-mötena i länet i vår.

Måndagens demonstration startar vid Klaipedaplatsen där vänsterns riksdagsman Willy Söderdahl talar. Därefter dgår demonstrationståget till landshövdingeresidenset på Vallgatan där tal kommer att hållas av bl.a. en representant för miljöpartiet och Hans Johansson från Folkrörelsen Nej till EU.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons