Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fick lön utan att vara på jobbet

BLEKINGE En sjuksköterska i landstinget har fått ut 42 455 kronor i lön utan att ha varit på sin arbetsplats alls.
Nu vill landstinget ha tillbaka pengarna, men sjuksköterskan själv hävdar att hon tagit emot lönen i god tro.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2001

Sjukhusledningen och Vårdförbundet har förhandlat om skulden men inte kommit överens. Om frågan ska hänföras till central förhandling är inte klart och Vårdförbundet vill inte uttala sig om ärendet.

Sjuksköterskan fick ut omkring 7 000 kronor varje månad från januari till september förra året innan misstaget uppdagades.

Annons

> Varit borta länge

Att administrationen på sjuksköteskans ordinarie arbetsplats inte märkte det tidigare, anses bero på att sjuksköterskan inte varit i tjänst på många år, inte fanns med på schema och sedan länge ersattes av vikarier.

Sjuksköterskan har varit tjänstledig och sjukskriven. När sjuksköterskan inte kom in med fortsatt tjänstledighetsansökan granskades anställningspapperen och då uppdagades att lön betalats ut fast hon inte arbetat.

> ”För stor summa”

Arbetsgivaren hävdar att det inte handlar om god tro. 42 455 kronor är för stor summa för en som inte varit på sin arbetsplats. Sjuksköterskan borde ha vetat att det inte var riktigt.

Sjuksköterskan hävdar genom Vårdförbundet att hon tagit emot pengarna i god tro och tycker inte hon ska betala tillbaka något.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons