Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flextronics anställer 100

KARLSKRONA Flextronics i Karlskrona nyanställer igen. Företaget har behov av närmare 100 personer. Det handlar om visstidsanställningar för att klara en tillfällig uppgång i beläggningen.
– Långsiktigt ser vi inga förändringar i personalbehovet, säger Christer Ågren, platschef i Karlskrona.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2001

Enligt Christer Ågren är personalbehovet just nu en följd av den omställning som pågår vid Karlskronafabriken.

– Vi är inne i en form av generationsväxling där vissa produkter är på väg ut och andra på väg in. I den här processen så blir det svängningar i personalbehovet.

Annons

– Det stämmer att vi behöver personal. Hur många är dock svårt att precisera. Det svänger från vecka till vecka beroende på vad som händer i den här generationsväxlingen.

En del av den produktion som lämnar Karlskrona flyttas till fabriken i Polen, men företaget har hitills varit framgångsrik i sin strävan att skaffa andra och mer kompetenskrävande jobb till Karlskrona. När planerna att starta verksamhet i Polen blev kända skapade det oro bland de anställda i Karlskrona att fabriken skulle dräneras på jobb till Polen där löneläget är bättre. Christer Ågren menar att den oron idag till stor del är borta.

– Vi har jobbat mycket med att hålla personalen informerad om vad som pågår i den process vi är inne i. Både om jobb som är på väg ut och sådana som är på väg in. Jag upplever att de anställda har förtroende för det vi säger. Det gör att det inte blir några drastiska reaktioner när det exempelvis kommer formella beslut om att en viss produktion skall flyttas.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons