Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra åldringsrån på en vecka

Polisen skickade i dag ut en varning till personer som bor i Ronneby och Karlshamn. Det har skett fyra stölder på en vecka där gärningsmännen utger sig för att vara från hemjänsten. När de tar sig in i hemmet tar de värdesaker.
Nyheter • Publicerad 23 maj 2013

Fyra äldre människor i Ronneby och Karlshamn har under senaste veckan fått påhälsning av någon eller några personer som uppger sig komma från kommunen eller hemtjänsten, för att erbjuda trygghetslarm eller serva rollatorer.

I själva verket har de misstänkta gärningspersonerna, efter att ha lurat sig in i lägenheterna, stulit smycken, klockor och kontanter.

Annons

Polisen vill nu uppmana alla äldre människor att inte släppa in några okända människor i sina hem och att noga kontrollera legitimationer på de personer man inte känner igen.

– Vi rekommenderar äldre att ha tittöga i dörren och gärna också säkerhetsbygel så att dörren inte kan öppnas helt innan de konstaterat att det är en behörig besökare som ringt på, säger Mats Trulsson, brottsoffersamordnare vid Polisen i Blekinge.

Polismyndigheten är mycket intresserad av all information och alla iakttagelser vad gäller denna typen av händelser, oavsett om den misstänkta gärningsmannen blivit insläppt eller ej. Är det akut, ring 112 annars 114 14.

Raluca Dintica
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons