Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra drogade män greps på krog

Om inte krogägaren ordnade fram pengar åt dem skulle någonting hända med hans rörelse – som även tidigare varit föremål för inbrott och skadegörelse.
I går kväll grep polisen fyra unga män för försök till utpressning.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2013

Polisen är förtegen om detaljerna, men berättar att en av Trossös mindre krogar i går kväll fick besök av fyra män i åldrarna 19 till 27 år. Samtliga var kraftigt påverkade av droger.

De började prata med ägaren om hans rörelse, som tidigare varit stängd efter bland annat omfattande skadegörelse, och efter en stund tolkade ägaren det som att männen ville ha pengar av honom, annars skulle de företa sig någonting med honom eller hans rörelse.

Annons

Polis tillkallades utan att männen märkte detta, och de fanns därför alla kvar när polispatrullerna minuterna senare kom in på krogen. De greps och fördes till polishuset för förhör, misstänkta för försök till utpressning.

Samtliga är tidigare kända av polisen, för olika slags brottslighet. Efter förhören återfick de friheten, efter beslut av åklagare. Misstankarna kvarstår dock, och utredningen fortsätter.

Polisen betonar att männen inte har några kända anknytningar med någon grupp som förknippas med organiserad brottslighet.

Björn Mogreen
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons