Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra gripna för miljonkupp mot ABU

KARLSHAMN Tre män och en kvinna sitter anhållna misstänkta för storstölden av fiskerullar från ABU:s varulager för en dryg månad sedan.
Kvartetten stoppades i en rutinkontroll och när polisen hittade misstänkt stöldgods i bilen beslutades om husrannsakan.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2001

Hemma hos en av de misstänkta tjuvarna blev det jackpott för polisen. Där hittades stöldgods kopplat till storkuppen mot ABU Garcias färdigvarulager i Strömma den 25 april i år.

Då förvann fiskerullar, spön och en del andra fiskeredskap till ett värde av 850.000 kronor.

Annons

Polisen har sedan dess försökt lösa stölden, dock utan större framgång. En del spår har följts upp, men inte lett fram till tjuvarna

I fredags var en polispatrull ute och körde vid 16.30-tiden på eftermiddagen. I höjd med Applakärr upptäcktes en bil med fem personer. Patrullen anade oråd och misstänkte starkt att både föraren och passagerna kunde vara drogpåverkad. Därför stoppades ekipaget.

Inne i bilen hittade patrullen flera föremål som fick dem att vända sig till en åklagare och begära husrannsakan. Ett bra drag, skulle det visa sig.

> Hittade gods

I lägenheten som genomsöktes hittade polisen gods efter storkuppen mot ABU den 25 april.

Tjuvarna kom då över en specialbeställning av gröna ambassadörrullar som skulle levereras till Norge. Rullarna var packeterade och väntade på avhämtning i lokalen.

Sammanlagt fick tjuvarna över 1 000 rullar med sig från lagret.

Hur de tog sig in i lagerbyggnaden är oklart. Men väl där använde tjuvarna en truck för att lasta ut pallarna med de stulna rullarna.

Förutom rullar stals även 40 förpackningar fiskelinor, 40 spolar samt ett antal haspelspön.

> Kända av polisen

Samtliga som greps i fredags är sedan tidgare kända av polisen. En av de gripna släpptes efter förhör i helgen, resten sitter anhållna och kommer sannolikt att begäras häktade.

Milan Djelevic
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons