Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Glöm inte ställa om klockan i dag!

KARLSKRONA I tisdags frös vi oss genom vårdagsjämningen. I dag kan vi hälsa sommaren välkommen. I alla fall sommartiden. För det är då vi ska ställa om klockan till sommartid.
Nyheter • Publicerad 24 mars 2001
Ställ fram klockan en timma. Annars kommer du för sent till jobbet i morgon.
Ställ fram klockan en timma. Annars kommer du för sent till jobbet i morgon.Foto: 

Åt vilket håll? Det brukar ju vara den stora frågan, men nu har vi väl lärt oss hur det ska vara – vi ska vakna tidigare för att möta vårmorgnarna. Alltså, upp en timme tidigare.

– Man kan ju alltid hoppas att vi också får sommar nu. Om det inte går så där exakt efter almanackan och klockan, så vet vi i alla fall att vi går mot en sommar och ljusare tider, sade Linda Demsi som med dottern Mica, 2 år, passade på att handla påskris och vårens första påskliljor på torget i Karlskrona.

Annons

Ett annat lika säkert vårtecken är att båtfolket vaknat ur vinteridet. Sjösättning stundar.

I övrigt kan meddelas att solen kommer att skina men fortfarande är det vinterkläder som gäller. Det är bara att hoppas att den så välbekante Kung Bore kollar almanackan och går till sin ideplats någonstans på andra sidan klotet.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons