Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Gratis akutpiller i Blekinge

BLEKINGE Akutpillren är ju redan gratis, säger mödravårdsöverläkaren Asta Carlsson sedan hon läst att landstingsledamoten Agneta Åhrberg, m, motionerat i ärendet.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2001

Agneta Åhrberg har motionerat om att gratis p-medel för ungdomar även bör omfatta akutpillren, de piller som kvinnor kan ta efter oskyddat samlag för att hindra graviditet.

I Blekinge är p-medel gratis för både män och kvinnor upp till 20 år.

Annons

– Sedan i höstas gäller det även akutpillret, säger Asta Carlsson.

Akutpillren för de unga finns dygnet runt alla veckodagar på BB på sjukhuset i Karlskrona. Det finns även hos ungdomsmottagningarna och mödravården på alla vårdcentraler.

Asta Carlsson är noga med att de unga ska veta det.

– Vi har lyckats få ner tonårsaborterna i länet efter en uppgång. Nu är vi lägst i landet igen. Det beror på att två barnmorskor avdelades till en kampanj i högstadierna där de berättar om ungdomsmottagningarna och om de gratis p-medlen. Nu ska vi fortsätta den kampanjen i gymnasierna för att hålla antalet tonårsaborter nere, säger Asta Carlsson.

Margareta Andersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons