Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

– Hade vi åkt med hade vi suttit ihop

KARLSKRONA Han skulle varit med på olycksbussen. Göran Fhärm, ägare av PM, hade fyra biljetter till hotell- och restaurangmässan.
– Jag, min fru och två anställda tänkte åkt, men det kom annat i vägen.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2001
Göran Fhärm hade fyra biljetter till mässan, men han stannade hemma. Idag är han mycket skakad efter busskraschen.
Göran Fhärm hade fyra biljetter till mässan, men han stannade hemma. Idag är han mycket skakad efter busskraschen.Foto: Ingmar Johanson

Stämningen på Karlskronas krogar var dyster under gårdagen. Många är skadade efter tisdagens busskrasch. En krogprofil som satt avtryck i stans uteliv har gått bort.

> Han stannade hemma

Annons

För krögaren Göran Fhärm är händelsen mycket obehaglig. Tillsammans med ytterligare restauranganställda från Karlskrona skulle Göran Fhärm suttit på bussen till mässan i Köpenhamn. Men jobbet kom emellan och han bestämde sig för att stanna hemma.

– Hade vi åkt med skulle vi naturligtvis sitta tillsammans med Karlskronaborna. Själv tog jag givetvis mycket illa vid mig när jag fick höra vad som hade hänt. Idag är många av mina anställda är mycket skadade över det som har hänt, säger Göran Fhärm.

> Kompisar och konkurrenter

Göran Fhärm berättar att han kände Carl-Magnus Åkergård mycket väl.

– Stan är ju inte stor och alla i krogsvängen känner varandra. Carl-Magnus kom upp hit på PM senast i lördags med hela sin familj. Han brukade vara här ofta.

– Det började gå bra för honom på Valvet, säger Göran Fhärm. Men mest tänker jag på de anhöriga, det måste kännas för jävligt.

Mikael Bondesson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons