Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hempo GOES Lövmarknad

KARLSKRONA Hårdrock! Det är den tynga musiken som gäller när Hempo Hildén talar.
Sydöstran tog med stans vassaste kille på trummor, ut bland marknadsknallarna.
Det är dags för jakt på feta rockattiraljer.
Nyheter • Publicerad 23 juni 2001
Här är den, en av de bättre skivorna. Ett måste i hårdrockarens livsstil.
Här är den, en av de bättre skivorna. Ett måste i hårdrockarens livsstil.Foto: Macus Palmgren

Hempo Hildén spelar på krogen Kings Crown under dagen då karlskronaborna beger sig ut på kullerstensgatorna för att botanisera bland marknadsstånden.

Hårdrockskungen Hempo söker prylar som funkar i den tuffaste av livsstilar.

Annons

> Schysstaste brudarna

Det tar fem sekunder innan Hempo Hildén ser hårdrocksprylen nummer ett. Här är den, utropar mannen med Blekinges yvigaste och längsta hårsvall. Han pekar på en plansch med två nakna brudar. De är ”iklädda” enbart stringtrosor.

Ha, ha, skrockar Hildén. Detta är HÅRDROCK!

Den lilla rundvandringen går vidare bland rullatorer, barnvagnar, sockervaddasätare och knallpulverpistolers-skjutande småkillar.

Det en stund innan Hempo Hildén hajjar till igen. Tanter som säljer korgar och broderade dukar är inget för en man med öra för den svartaste musiken.

> Coola t-shirts

Nästa stopp blir ett marknadsstånd där en schysst tröjförsäljare från

Malmö håller till. Hempo Hildén har sett malmöiten med T-shirtarna förr. Färgen är tilldragande, tycker Hildén. Givetvis är det svart som gäller. Någon annan färg finns inte. Estetiken är solklar. Detta är HÅRDROCK, utbrister mannen som minns hårdrockens storhetsdagar i själ och hjärta.

> Vinylen med de sminkade stjärnorna

Så var det bara en sak till. Skivor, det måste ingå skivor i ett hårdrocks-kitt från Lövmarknaden. Var står den bäste vinyl-knallen!? Tålamod krävs. Det tar en stund av korsande mellan rullatorerna, barnvagnarna och sockervaddätarna igen. Framför konserthuset finner Hildén de skönt knastrande plattorna i läskbackar.

Lyckan är gjord. Kiss Aliveskivan, producerad av Eddie Kramer. Scorpions och Alice Cooper. Kan det bli bättre, skrattar Hildén och slänger med den blonda manen innan han beger sig till kvällens första gig.

Mikael Bondesson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons