Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Högskoleutbildningen får godkänt av studenterna

KARLSKRONA De tidigare studenterna vid Blekinge tekniska högskola är nöjda med sin utbildning - och känner dessutom i allmänhet till att högskolan bytt namn.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2001

På högskolans uppdrag har Gallup genomfört en undersökning bland 200 tidigar studenter som gått ut mellan 1996 och 2000.

Åtta av tio tycker att de haft mycket stor nytta eller åtminstone stor nytta av sin utbildning i arbetslivet idag.

Annons

Över 80 procent tycker att utbildningen står sig väl mot motsvarande utbildningar vid andra universitet och högskolor och 75 procent skulle välja BTH igen om de skulle göra om sin högskoleutbildning.

> Avråder ingen

Tre av fyra säger att de har en positiv bild av högskolan, och 96 procent av de gamla studenterna uppger att de aldrig har avrått någon från att studera vid BTH.

De före detta studenterna håller också så pass mycket kontakt med sitt gamla lärosäte att två av tre känner till att högskolan efter deras tid bytt namn från Högskolan Karlskrona-Ronneby till Blekinge tekniska högskola.

Jan Hinderson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons