Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Holländska konsulatet flyttar

BLEKINGE Holländarna i Blekinge har fått en ny vicekonsul att vända sig till om de behöver hjälp. Konsul Hugo Keller träder tillbaka efter 27 års tjänst och ny konsul blir direktör Ingemar Nilsson, vd för företaget Capitex.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2001

Vicekonsulatet flyttas därmed till natursköna Svensknabben strax norr om Ölandsbrons fäste i Kalmar. Den avgående vicekonsuln för Kalmar län och Blekinge län satt i Kalmar stad.

– Tidigare hade vicekonsuln många uppdrag i och med sjöfarten, men idag är den vanligaste uppgiften att ordna visum för personer som är invandrare i Sverige men ska besöka Holland, där de kanske har släktingar, säger avgående Hugo Keller.

Annons

Men vicekonsuln kopplas också in vid olyckor. Senaste fallet var när nederländska medborgare var inblandade i en trafikolycka på E22:an med dödlig utgång.

Nye vicekonsuln Ingemar Nilsson är inte som sin företrädare född i Holland, men han har holländsk släkt på sin frus sida.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons