Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Inga billiga londonresor för blekingar

KARLSKRONA Nu är det definitivt. Lågprislinjen Ryan Air slutar trafikera Everöds flygplats utanför Kristianstad om ett par veckor – och då försvinner blekingarnas möjligheter att lätt och billigt ta sig till London. Att lågprisresorna fortsätter från Sturup utanför Malmö har inte samma attraktionsvärde.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2001

Ryanairs Londonresor från Kristianstad startade i maj 1998 och blev snabbt en stor succé. Under dessa två och ett halv år har över 200.000 passagerare valt att flyga från Kristianstad – trots att bolaget sedan en tid också flyger från Sturup.

Det är delade meningar om bland annat bokningsersättningar som nu leder till att Ryanair avvecklar samarbetet med flygplatsledningen och lämnar Kristianstad. Enligt Ryanair har flygplatsledningen brutit mot tidigare ingångna avtal kring de bokningsavgifter som får tas ut.

Annons

Eftersom det dessutom gått billiga flygbussar genom hela länet till Everöds flygplats har många blekingar valt Ryanair. När närmaste flygning nu går från Sturup ökar kostnaderna och tidsåtgången varför det blekingska inslaget i resandet sannolikt minskar.

Det har höjts röster för att flygplatserna i Kallinge eller Kalmar ska försöka nå ett avtal med Ryanair om den billliga Londontrafiken, men enligt uppgift pågår inga samtal om detta.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons