Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kabos vd mötte pressen

KARLSHAMN Kabos vd Bert-Inge Storck visste att pengarna från Kabo skulle användas till att renovera en privatvilla. Det förklarade han igår.
Ändå lät vd:n betala ut pengarna till idrottsföreningen.
– Ja, vad de gör med pengarna är deras sak.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2001
Kabos vd Bert-Inge Storck försökte igår förklara alla Kabo-turer de senaste veckorna. Han medgav samtidigt att han kände till att Kabos pengar skulle användas för renoveringen av en privat villa.
Kabos vd Bert-Inge Storck försökte igår förklara alla Kabo-turer de senaste veckorna. Han medgav samtidigt att han kände till att Kabos pengar skulle användas för renoveringen av en privat villa.Foto: Gunnel Persson

Igår kallade Bert-Inge Storck till presskonferens för att förklara den senaste tidens turbulens inom Kabo, där han själv spelat en central roll.

Han redogjorde för hur han uppfattat de olika Kabo-affärerna och konstaterade att kanske några smärre fel begåtts från hans sida, men att allt annat i övrigt skötts hyfsat bra.

Annons

Den senaste affären, där Kabo direkt eller indirekt stått för renoveringen av en idrottsmans privatvilla, blev dock besvärligare att reda ut för vd:n.

Enligt en faktura som målerikoncernen Sandå skickat till Kabo, har det kommunala bolaget betalt 17.500 kronor för renoveringen av villan.

För några dagar sedan medgav Bert-Inge Storck att han hade godkänt renoveringen och att det var fel och omdömeslöst.

Han sa också att Kabos styrelse inte hade informerats om villarenoveringen.

Men igår lät det annorlunda.

Bert-Inge Storck hävdar nu att det är idrottsföreningen som beslutat att använda Kabos sponsorpengar till att renovera sin ungdomstränares villa.

Trots, medgav han igår, att han kände till deras planer beslutade Bert-Inge Storck att betala ut sponsringen. Så lyder hans nya version.

Den aktuella Kabo-fakturan som är kopplad till villarenoveringen, hävdar han gäller för arbeten som väggaelever ska ha utfört i ett flertal trapphus på Fridhem.

Bert-Inge Storck kan inte exakt verifiera när jobben gjorts. Sådana underlag har inte Kabo.

Det faktum att fakturan har samma projektnummer som Sandås arbetsunderlag för villarenoveringen, viftar han dock bara bort.

Annons

– Jag har varit i kontakt med personalchefen på Sandå och han har bekräftat att de visst kan ha gjort två jobb åt oss där väggaelever medverkat. Det kan mycket väl vara så, har han sagt, säger Bert-Inge Storck.

Men personalchefen Peter Ulveklint har svårt att förstå varför vd:n inte vill kännas vid att Kabo betalat ut 17.500 kronor för villarenoveringen.

Om att väggaelever praktiserat på Sandå säger han:

– Javisst stämmer det. Vi har utfört två jobb åt Kabo där arbetsledda väggaelever medverkat och de jobben har vi fått betalt för. Jag kan visa fakturorna och när jobben gjorts. Det handlar om totalt cirka 60.000 kronor som vi fått betalt för. Det här materialet ska Kabos styrelse få.

– Men fakturan som är kopplad till villarenoveringen har inget med väggaeleverna att göra. Våra målare har på uppdrag av Kabo gjort jobb i villan och dessutom fått betalt med 17.500 kronor, precis som det står i fakturan. Och vi kräver inte mer betalt för det jobbet.

Däremot, säger Peter Ulveklint, att när det gäller tillvägagångssättet och hur arbetet har fakturerats kommer han att lämna över allt för vidare utredning.

Milan Djelevic
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons