Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Karlskrona - "Årets Tillväxtkommun 2001"

Karlskrona kommun har utsetts till Årets Tillväxtkommun år 2001, av samarbetsprojektet "Arena för tillväxt" och Eurofutures.
Priset får kommunen bl.a. för ett tydligt och målinriktat ledarskap, och för att nettoinflyttningen har ökat.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2001

I ett pressmeddelande motiveras valet av Karlskrona med ”att från ett svårt utgångsläge, både vad gäller befolknings utveckling och arbetsmarknad, skapa en sådan stark kommunal attraktivitet att nettoinflyttningen trendmässigt har ökat; att långsiktigt arbeta för att skapa en attraktiv arbetsmarknad och investeringsmiljö med en växande andel privat näringsliv i kommunen; att samarbeta över gränser nationellt och internationellt för långsiktig tillväxt; att utöva ett tydligt och målinriktat kommunalt ledarskap.”

Priset delas ut i Stockholm den 14 mars, och består av 30.000 kronor som ska användas för en resa till någon annan plats nationellt eller internationellt, som också visat prov på särskilt stark lokal tillväxtkraft.

Arena för tillväxt är ett samarbete mellan FöreningsSparbanken, Industriförbundet, Landstingsförbundet och Svenska kommunförbundet, och priset delas ut i samarbete med Eurofutures som är ett konsultföretag som arbetar med lokal och regional tillväxt.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons