Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Karlskrona får nytt handelscentrum

KARLSKRONA Det blir ett nytt handelscentrum mitt emot Amiralen i Vedeby. Bara formaliteter återstår innan planerna presenteras officiellt. 4-5 större handelskedjor som idag inte finns etablerade i Karlskrona flyttar in i lokalerna som skall stå färdiga tidigt nästa höst om allt går enligt tidsschemat.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2001
Det är på det här området vid Stationsvägen i Vedeby, intill Amiralen, som tre stora handelsföretag har planer att etablera sig. Blir projektet verklighet skall det enligt planerna vara klart i på förhösten år 2002.
Det är på det här området vid Stationsvägen i Vedeby, intill Amiralen, som tre stora handelsföretag har planer att etablera sig. Blir projektet verklighet skall det enligt planerna vara klart i på förhösten år 2002.Foto: Kurt Karlsson

Projektet drivs av NCC i Kristianstad där Lennart Sundström bekräftar att planerna är långt framskridna. I slutet på den här veckan kommer han att träffa kommunrepresentanter för Karlskrona kommun för att räta ut de sista frågetecknen.

– Jag bedömmer att allt kan vara klart under februari månad. Innan dess vill jag inte avslöja vilka företag som är aktuella. Ingenting är ju heller klart förrän man har namn på ett hyresavtal.

Annons

Det handlar om cirka 13000 kvadratmeter affärsyta som skall byggas öster om stationsvägen i Lyckeby, mitt emot affärscentret Amiralen.

> Förhandlar med fem kedjor

Enligt Lennart Sundström är det fem större affärskedjor man förhandlar med. I samtliga fall rör det sig om nyetableringar i Karlskrona.

– Det stabila kedjor i olika branscher som har förmåga att hålla låga priser, säger han.

En av de kedjor som NCC fört diskussioner med är Bergendahls som för ett par år sedan för ett par år sedan hade planer på att etablera en stormarknad på den aktuella tomten men skrinlade dem. Det har också förts diskussioner med företag inom möbel- och elhandel.

> Kräver pålning

– Det finns en enorm kraft i det här projektet. Tidplanen är att alla bitar skall vara på plats under februari. Sedan kommer planarbete och sedan tar det väl ett år att bygga. Tanken är att det skall öppna tidig höst år 2002, i god tid före julhandeln.

– Det är fortfarande en del som återstår att lösa. Det är en ekvation som måste gå ihop. En faktor är naturligtvis att det är dyrt att bygga där. Det är ju lite av en tynghög och kräver mycket pålning. Det påverkar etableringskostnaderna. Men vi är långt framme och jag tror att alla bitar är på plats mycket snart.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons