Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Karlskronas infochef i blåsväder

KARSLKRONA Det blåser kallt kring Karlskrona kommuns informationschef.
Delar av kommunens informationsavdelning har inget förtroende för henne.
– Vi har olika uppfattningar om hur vi ska arbeta. Jag driver min linje. Vi måste bli mer professionella, säger Katrin Asplund.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2001

De interna motsättningarna blev tydliga och offentliga när kommunens hemsida på Internet nyligen fick bottenbetyg i ett test av tidningarna Råd och Rön samt Kommunaktuellt.

– När jag kom till kommunen 1998 fick jag börja från noll. Det fanns ingen som helst tradition att arbeta professionellt med information, berättar Katrin Asplund.

Annons

Nu finns en ny hemsida på nätet - men den är långt ifrån färdig för att tillfredsställa allmänhetens krav på lättillgänglighet.

> Snabba beslut

Hon har 15 års erfarenhet i yrket.

Katrin Asplund är bland annat utbildad på IHR, Institutet för högre kommunikation och reklamutbildning. Ytterligare en medarbetare på informationsavdelningen har motsvarande kompetens.

Katrin Asplund har jobbat med information på Stockholms optionsmarknad och Postgirot.

–Genom mina erfarenheter i den privata sektorn är jag van vid snabba beslut på en konkurrensutsatt arbetsplats. Sådana var inte förhållandena när jag kom till Karlskrona kommun. Här var man mer van vid att gå ut med broschyrer, berättar Katrin Asplund.

Det uppstod en kulturkrock som också påverkade hennes hälsa.

## Du har gått ut med en skrivelse med stark kritik mot medarbetare som väckt starka reaktioner?

– Det känner jag inte till. Däremot pågår diskussioner om hur vi ser på informationsarbetet. Mitt mål är att ge folk bästa möjliga service, svarar Katrin Asplund.

För henne är det viktigt att kommunens anställda så långt som möjligt ska få den senaste informationen från informationsavdelningen och inte från exempelvis Sydöstran.

Annons

– Vi måste tänka annorlunda. Jag vet att alla inte har förtroende för mig på avdelningen. Men de är i minoritet, säger Katrin Asplund.

> Resonabel

Hon vill inte tala om en utbredd förtroendekris för hennes sätt att fungera som chef,

– Vi är tio personer som från och till har olika åsikter. Jag tycker jag är en resonabel person. Men jag gör aldrig avkall på min yrkesetik, säger Katrin Asplund.

Hennes närmaste chef är kommundirektören Lisbeth Sager. Hon säger:

– Jag har förtroende för Katrin Asplund. Det är inte aktuellt att hon ska få nya arbetsuppgifter.

Hans Bülow
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons