Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kärnvapenryktet ”ett dåligt skämt”

KARLSKRONA Allt fler ryska röster tillbakavisar nu bestämt uppgifterna om att kärnvapen i smyg flyttats till den ryska enklaven Kaliningrad, och till områden utanför Karlskronas vänort Baltisjk. – Ett dåligt nyårsskämt, säger t ex Kaliningrads nye guvenör Vladimir Yegorov i ett uttalande till Östersjöinstitutets nättidning Ballad.
Nyheter • Publicerad 8 januari 2001

Anatoly Lobsky, talesman för den ryska Östersjöflottan, uppger till samma tidning att uppgifterna är helt ogrundade och ännu ett exempel på antirysk propaganda.

Källor inom den regionala Duman i Kaliningrad tillbakavisar också uppgifterna. – En sådan omflyttning skulle strida mot allt vett, heter det bl a.

Estlands och Litauens försvarsministrar vill ännu inte kommentera den påstådda förflyttningen. Skulle det ligga någon sanning i uppgifterna ökar dock viljan ytterligare om ett snart Natointräde för de båda länderna.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons