Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lille Nino först ut på det nya året

BLEKINGE · Årets förste lille bleking kommer från Olofström. Nino Samuel föddes klockan 02.20 på nyårsdagen. Han vägde 3.730 och är 52 cm lång. De stolta föräldrarna heter Beba Cosovic och Jerry Mattsson. Just när de skulle börja äta av nyårsmaten fick de istället bege sig till BB i Karlskrona.
Nyheter • Publicerad 2 januari 2001
Årets förste bleking heter Nino Samuel och kommer från Olofström. Han föddes 02.20 på nyårsdagen. Beba Cosovic och Jerry Mattsson heter de stolta föräldrarna som förändrat den dystra befolkningsstatistiken i Olofström.
Årets förste bleking heter Nino Samuel och kommer från Olofström. Han föddes 02.20 på nyårsdagen. Beba Cosovic och Jerry Mattsson heter de stolta föräldrarna som förändrat den dystra befolkningsstatistiken i Olofström.Foto: Mattias Mattisson

– Det är helt underbart, säger de lyckliga föräldrarna.

För några dagar sedan berättade Sydöstran om befolkningsutvecklingen i Olofström.

Annons

Olofströmarna blir allt färre och kommunalråd Margaretha Olsson var mycket dyster över det låga födelsetalet i samhället.

Nu kan kommunalrådet glädjas.

Den nyblivne olofströmsmedborgaren Nino Samuel hade bråttom ut ur mammas mage. Enligt mödravårdscentralens alla uträkningar skulle han inte kommit förrän den 9 januari.

Klockan 20.30, just när nyårsmiddagen skulle serveras, fick den blivande mamman Beba Cosovic och pappa Jerry Mattsson kasta sig in i bilen och köra de tio milen till Karlskrona BB.

– Allt gick så snabbt att jag bara hann ta lustgas, berättar förstföderskan Beba Cosovic.

Och ett par timmar efter att röken från nyårsfyrverkerierna lagt sig tittade lille Nino Samuel ut .

– Vi trodde faktiskt att det skulle vara en flicka, säger den stolta mamman som jobbat in i det sista på sin hårsalong i Olofström. Alla kvinnor jag pratat med under graviditeten har sagt att jag hade en typisk flickmage. Men de sista veckorna förstod jag själv att det var en pojke.

Så nu får Jerrys son Dennis, 5.5 år, en lillebror att leka med.

– Han är mycket spänd på att få träffa sin lillebror, säger pappa Jerry Mattsson.

Och han lovar att hjälpa upp pappaledighetsstatistiken i länet genom att vara hemma med sin lille nyfödde son.

Rose-Marie Axelsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons