Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Medarbetare stal 100.000 ur kassan

KARLSHAMN En karlshamnare har polisanmälts för att under det senaste halvåret stulit närmare 100 000 kronor från sin arbetsplats.
Ägaren har genom en övervakningskamera kunnat bevisa att den anställde tagit pengar ur kassan och stoppat ner dem i egen fickan.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2001

Redan i somras började ägaren misstänka att en i personalen, som varit anställd i närmare fem år, stal pengar ur kassan. Trots att affärerna gick som vanligt redovisades det mindre pengar. Mellan 500 och 700 kronor försvann per gång.

Det var inte förrän i onsdags som ägaren kunde avslöja att mannen, genom att en bevakningskamera riktats mot kassan, stal pengar.

Annons

På filmen, som inlämnats som bevisning till polisen, ses den anställde vid sex olika tillfällen stoppa 600 kronor i egen ficka och ibland avstå från att slå in vissa summor.

På torsdagen blev den anställde tagen ur tjänst av ägaren, som inte vill kommetera händelsen förrän polisutredningen är klar.

Det är tillåtet för butiker att övervaka in- och utgången och kassapparaten med bevakningskamera. Det enda som behövs är att företagaren anmäler innehavet av kameran till länsstyrelsen.

Anneli Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons