Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisen stor stöldliga på spåren

BLEKINGE · Utredningen av kuppen mot Twins ligger nere. Men den kan när som helst bli aktuell igen.
Vid en nästan identisk kupp mot klädbutiken Felicia i Ronneby några veckor efter inbrottet i Karlshamn, stals kläder för en halv miljon kronor.
I den utredningen sitter nu två skåningar häktade, en 35-årig kvinna och en 40-årig man.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2001

– Vi tror att det rör sig om en stor liga som opererat både i Blekinge och på andra håll, säger Conny Dahlman, utredningsman vid Ronnebypolisen.

Tillsammans med åklagaren Margareta Lewenhagen ansvarar han för jakten på ligans medlemmar. Utredningen sker i samarbete med både polisen i Malmö och Landskrona.

Annons

Enligt vad Sydöstran erfar är polisen övertygad om att stöldligan haft sina fingrar med i spelet både när det gäller Twinskuppen och kuppen mot Felicia. Samt att ligan ligger bakom ett antal stöldraider i Skåne och Småland.

Enligt uppgifter till Sydöstran rör det sig om en mycket stor stöldliga som kommit över gods för många miljoner kronor de senaste åren.

Många av ligans medlemmar är hemmahörande i Skånetrakten, men några är personer som vistas illegalt i landet.

I början av veckan häktades två misstänkta ligamedlemmar – båda från Skåne. De tros i första hand vara inblandade i kuppen mot Felicia i Ronneby.

> Vass bevising

– Vi har bevisning som vi anser är vass, men om det räcker hela vägen är en annan sak, säger Conny Dahl som inte vill gå närmare in på utredningen.

Åklagaren Lewenhagens beslut att lägga ner Twinsutredningen ser han som en ganska naturlig åtgärd i nuläget. Men Conny Dahl påpekar:

– Ja, men man kan säga att den för närvarande ligger på is. Kommer något nytt fram kan den bli aktuell redan i morgon.

Det polisen hoppas på är att Felicia-utredningen kan leda till ny bevisning i andra utredningar. Bland annat när det gäller kuppen mot Twins.

Mannen och kvinnan som sitter häktade i Ronneby tros ha starka kopplingar till personer som misstänks ha gjort inbrott i både Karlshamn, Landskrona, Lund och på ett antal platser i Småland.

Milan Djelevic
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons