Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Radio Match hyllade hockyfrillan

BLEKINGE Det har varit 80- tals feber på Radio Match i helgen. Gamla minnen, snack med kändisar och oförglömliga låtar har strömmat ut genom högtalarna.
Nyheter • Publicerad 12 mars 2001

– Vi får ofta in önskemål från lyssnare att spela 80- tals musik. Det är en oskuldsfull tid innan den kommersiella radion slog igenom, säger programledaren Magnus Roudén.

Vem har inte haft ett par stentvättade jeans?

Annons

Vem äger inte ett par vita tubsockor?

Och vem har inte haft en hockeyfrilla?

Hela helgen har det varit frossa i 80- tals minnen på Radio Match. Det har spelats gamla klassiker med: Ebba Grön, Europe, Queen, Alice Cooper, Tommy Nilsson, Fresstyle med flera. Bara 80- tals musik har strömmat ut genom högtalarna.

Årtiondet är en klassiker inom svensk radiohistoria, nästan ett kulturarv.

> Banalt och töntigt

Orsaken är att musiken och musikstilen utmärkte sig på ett annorlunda sätt.

– Det mest banala och töntiga kommer folk ihåg, säger Magnus Roudén.

Han berättar att schlagermusiken, hårdrocken och synthen var stora under 80 -talet.

– På den tiden delade människor in sig i olika musikläger. Idag finns det inga tydliga grupper längre, eftersom det finns så mycket att välja på, säger Magnus Roudén.

> Clabbe i studion

Annons

Christer Sandelin, Charlotte Nilsson och Clabbe af Geijerstam har gästat studion under helgen för att berätta om sina minnen under 80 -talet.

”Kläderna fick mycket utrymme och alla män såg ut som hårdrockare. Det var också mycket pastell under 80- talet” säger Clabbe af Geijerstam.

Christer Sandelin berättade om hans tid i Frestyle och alla synthgrupper som inspirerade honom.

> Gillade Europe

Programledaren Magnus Ruodén har också oförglömliga minnen från 80- talet. På den tiden var han själv musikant och lyssnade på Europe och Guns ?n Roses.

– Det fanns något i musiken son gjorde att allting var bra. Man pratar om artisterna än idag och årtiondet har givit oss starka instutioner i svensk kulturliv, säger han.

Jonas Ottosson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons