Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rockfestivalens inventarier bakom lås och bom

NÄSUM Det var i sista stund som lantbrukaren i Näsum, Alvar Jönsson, fick rätt av hovrätten som nu sagt ja till hans begäran att egendom som tillhör festivalarrangören, SCP, Scandinavian Consert Promotion AB, ska förseglas med kvarstad.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2001

Det var under torsdagskvällen som hovrätten fattade beslutet att festivalbolagets egendom skulle beläggas med kvarstad. Hovrätten poängterar dock att kvarstaden bara ska omfatta egendom i en sådan omfattning att det täcker fordringen på hyresskulden som i höstas var 31 250 kronor.

Dessutom fick tingsrätten i Sölvesborg bakläxa för sin behandling av ärendet. Enligt hovrättens bedömning var inte tingsrätten i Sölvesborg behörig att pröva målet eftersom den aktuella fastigheten ligger i Näsum, Bromölla kommun, och skulle därför avgjorts av tingsrätten i Kristianstad.

Annons

Under fredagen var kronofogden i Kristianstad på plats på Alvar Jönssons gård för att försegla innehållet i lagerlokalen.

> Lovad pengar

– Det känns bra att man har kommit så här långt, säger Alvar Jönsson, som själv trodde att hovrätten skulle ändra tingsrättens beslut.

Tingsrätten i Sölvesborg gjorde bedömningen att det inte var befogat att utdöma en interimistisk kvarstad, vilket innebär att den motsatta parten inte hörs före ett rättsligt avgörande.

> Var bråttom

Alvar Jönsson lämnade i förra veckan in en ansökan om kvarstad till tingsrätten i Sölvesborg. Osaken var att arrangören av förra sommarens rockfestival i Norje, SCP AB inte betalat andra hälften av årshyran för ett magasin där festivalarrangören förvarar inventarier till den stora musikfesten. Eftersom det framkommit flera olika uppgifter som tyder på att festivalarrangören inte tänkte stå kvar som ansvarig för nästa sommars festival kände Alvar Jönsson att han var tvungen att agera snabbt om han skulle ha en chans få ut pengar för hyresskulden.

> Lovad pengar

Alvar Jönsson har också fått information om att företaget som äger inventarierna är på väg att överlåta sina tillgångar till ett nytt företag som vill arrangera rockfestival i Norje den kommande sommaren.

Alvar Jönsson hade under gårdagen fått ett löfte om att skulden ska betalas. Under fredagseftermiddagen hade dock inga pengar hunnit sättas in på hans konto.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons