Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sanna sjunger för Ukraina

KARLSKRONA – Det känns jättebra. Dessutom har Sanna Nielsen lovat ställa upp gratis. Eleonor Olsson, inte helt obekant countrysångerska från Karlskrona, ligger bakom den stora välgörenhetsgalan på Konserthuset
den 31 mars.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2001
Eleonor Olsson producerar hjälpgala för Ukraina och Sanna Nielsen ställer upp gratis på Konserthuset i Karlskrona den 31 mars.
Eleonor Olsson producerar hjälpgala för Ukraina och Sanna Nielsen ställer upp gratis på Konserthuset i Karlskrona den 31 mars.Foto: Ingmar Johanson&unnel Persson

– Det har varit mycket jobb, men också fantastiskt roligt, säger Elenor Olsson, som när hon läste i lokaltidningarna att”välbehövlig hjälp inte kommer iväg” till Ukraina, bestämde sig för att de pengar som saknas och mer därtill för att finansiera transporten i mitten av april, ska skaffas. På något sätt. Det blev i form av en välgörenhetsgala och efter kontakt med Svensk-Ukrainska föreningen drogs planeringen igång.

> Med entusiasm

Annons

–Mitt förslag antogs med stor entusiasm så det var bara att kontakta sponsorer, artister, kommunen och inte minst Ukrainska ambassaden i Stockholm.

– Jag blev verkligen överraskad och glad, när jag fick besked om att vi får besök av second secretary consul Andriy Semenhuk och före detta svenska ambassadören i Ukraina, Martin Hallqvist.

> Sanna dragplåster

Galans dragplåster blir förstås Sanna Nielsen, Blekinges egen sånglärka, som dessutom kom trea i årets Melodifestival. Hon ställer upp ideellt. Eleonors egen grupp Texas Country Band finns på scen liksom The Young Generation med Håkan Grahn och gosskören Matroserna under ledning av Monica Janner. Fireskies är ett rockband på frammarsch, Caroline Skogersson medverkar med bland annat sång ur musikalen ”Kristina från Duvemåla” samt Vita Nova som består av fyra tjejer som sjunger visor akapella.

> Ukrainsk danstrupp

– Jag förhandlar nu med den ukrainska danstruppen, Olga Biba, från Stockholm och förhoppningsvis ställer den upp.

All behållning går till Svensk-Ukrainska föreningen i Karlskrona. Konferencierer är Canita Norman och Bebben Malmström.

Måna Söderström
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons