Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skadade flyttas till svenska sjukhus

KARLSKRONA Nu är även det andra dödsoffret vid tisdagskvällens svåra bussolycka i Köpenhamn identifierat – Ulf Paulsson, 39, innehavare av en cateringfirma i Malmö.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2001

Den förolyckade Malmöbon satt nästan längst bak på bussens övre däck, men det hjälpte inte.

Sannolikt träffades han av någon del av det bortslitna taket.

Annons

Av de många skadade ligger fortfarande 15 kvar på olika sjukhus runt om i Köpenhamn. Flera kommer dock att flyttas till svenska sjukhus inom de närmaste dagarna.

För de allra svårast skadade, däribland en 27-årig servitris från Karlskrona som fortfarande intensivvårdas, kommer det emellertid sannolikt att dröja minst ett par veckor. Hon är fortfarande nedsövd efter onsdagsdygnets drygt 14 timmar långa operation av skelettskador i ansiktet.

Enligt en glädjande kommuniké från Rigshospitalet i Köpenhamn i går eftermiddags riskerar inte längre någon av de nack- och ryggskadade bestående men i form av förlamning.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons