Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skridskoåkare blev måltavla för puckar

KARLSHAMN Tunga slagskott riktades mot en pappa och två barn när de besökte Jössarinken förra helgen. Nu undrar pappan vem som ansvarar för säkerheten i ishallen.
– Vi har inga vakter som på badhuset, men man utgår från att de som ansvarar för hockeyträningar också håller ordning på spelarna, säger fritidschefen Rune Svensson.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2001
Nog borde väl Jössarinken räcka för alla?.. Hursomhelst utsattes en pappa och två minderåriga för rena terrorn då hockeyspelare riktade slagskott mot dem både på isen och vid sargen och plexiglaset, då de försökte sätta sig i säkerhet undan regnet av puckar.
Nog borde väl Jössarinken räcka för alla?.. Hursomhelst utsattes en pappa och två minderåriga för rena terrorn då hockeyspelare riktade slagskott mot dem både på isen och vid sargen och plexiglaset, då de försökte sätta sig i säkerhet undan regnet av puckar.Foto: Arkiv

Det var förra söndagen som pappan och hans åttaåriga dotter ville åka skridskor. De hämtade upp en jämngammal kompis till dottern och åkte till Jössarinken.

– Vi hade ringt tidigare och frågat när det var öppet för allmänheten. Den lilla banan var avstängd för omisning men vi fick beskedet att vi kunde åka på den stora senare på eftermiddagen.

Annons

När de anlände till Jössarinken och gick ut på isen kom de rakt in bland ett 25-tal fullt hockeyutrustade killar i 12-13-årsåldern. De tränade bland annat slagskott.

> Laddade ordentligt

Så fort pappan och de båda barnen äntrade isen, började vissa av hockeyspelarna skjuta skott åt deras håll.

– De sköt inte rakt mot oss, men strax intill och det var väldigt obehagligt, säger pappan till Sydöstran.

Han ilsknade till och bad pojkarna sluta skjuta hårda puckar i närheten av honom och barnen. Men hockeygrabbana bara flinade och började ladda ordentligt istället.

Pappan tog då sin dotter och hennes kompis för att lämna ishallen, det var meningslöst för dem att stanna kvar och åka.

Då började några spelare skjuta in puckar bakom sargen och på plexiglaset. Pappan fick ducka för att inte träffas och både han och barnen upplevde situationen som oerhört hotfull.

Nu undrar han vem det är som bär ansvaret för det som händer i hallen och om Jössarinken inte är öppen för samtliga kommuninvånare?

> Kan vara straffbart

Fritidschefen Rune Svensson menar att hockeyspelarna gått över gränsen och burit sig illa åt och säger att något liknande inte ska få hända.

Annons

– Att skjuta hårda puckar mot folk är inte bara farligt, det kan också vara straffbart. Man kan bli polisanmäld för det, säger Rune Svensson.

– Även om kommunen inte har några vakter som håller ordning i hallen, ska hockeyspelare inte bete sig så på isen. Om grabbarna hade någon vuxen med sig, borde den personen ha ingripit.

Fritidschefen säger att Jössarinken är öppen för alla och att det bör gå att samsas om istiderna i hallen. Den lilla banan har bra öppettider och där är inte tillåtet för hockeylag att träna.

Milan Djelevic
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons