Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sturködjurpark lever vidare

KARLSKRONA Djurparken på Sturkö får leva vidare till efter nästa sommar.
Det lovar kommunalrådet Gerthie Olsson (s).
– Vi kommer inte att stänga djurparken. Ägaren får hålla öppet tills hans fyllt 80 - som varit hans ursprungliga plan hela tiden.
Nyheter • Publicerad 26 juni 2001

Igårdagens Sydöstran berättade ägaren Lennart Perssom att han efter 43 år tvingas stänga den pouplära djurparken på Sturkö eftersom det saknas en detaljritning för området.

Lennart Persson berättade i intervjun att han och hans fru tänkt att ha parken öppen tills han fyller 80 nästa år, men att Jordbruksverket nu satt stopp.

Annons

Men kommunalrådet Gerthie Olsson lovar och försäkrar att Lennart Perssons ursprungliga avvecklingsplan gäller.

Han får driva sin djurpark till efter nästa sommar då han fyller 80.

– Det har varit problem med att alla papper inte varit i ordning, berättar Gerhie Olsson.

– Lennart Persson har har haft problem med administrationen och det har varit ett bekymmer.

> Avvecklas inte

Miljö- och byggnadsnämnden har skriftligen frågat Lennart Persson hur han tänker sig framtiden och bett honom att presentera en avvecklingsplan eller förslag till en annan lösning för djurparken.

Efter diskussioner med miljö och byggnadsnämnden - som är tillsynsmyndighet under Jordbruksverket - har parterna nu kommit överrens om en avveckling som innebär att djurparken lever kvar till efter nästa sommar.

– Jag förstår att det här har upprört känslorna hos många, säger Gerthie Olsson.

– Och jag beklagar verkligen att djurparken avvecklas, den har varit till gläjde för många under många år. Men nu blir det som Lennart Persson har velat hela tiden, han får hålla på tills han fyllt 80.

Anna Börje
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons