Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Systemets personal kritisk mot nya tider

KARLSKRONA På måndag börjar Systembolaget med nya öppettider. Men personalen är emot förändringen.
– Det försämrar servicen, säger Britt-Ingrid Magnusson, anställd i butiken på Kungsgatan.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2001

Systembolagets ledning vill att alla butiker över hela landet ska ha ungefär samma öppettider. Därför kommer butiken i köpcentret Amiralen att hålla öppet mellan 10 -19, måndag till fredag.

> Öppet från åtta

Annons

Citybutiken på Norra Kungsgatan har tidigare öppnat 9:30 alla dagar utom fredagar.

– Fram till nu har vi öppnat klockan åtta varje fredag därför att butiksanställda ska ha chansen att handla innan de går till jobbet, säger Britt-Ingrid Magnusson.

> De är emot nyordningen

Nu är det slut med morgonöppet på fredagar, trots att de anställda i butiken på Norra Kungsgatan har protesterat hos den regionledningen.

– Vi tycker att servicen försämras för kunderna, det är ofrånkomligt, säger Britt-Ingrid Magnusson som arbetat 30 år inom Systembolagen.

Från och med måndag öppnar citybutiken tio och stänger sex utom på torsdagar. Då håller Systembolaget öppet en timme till 19:00.

## Fotnot: Butikerna i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrlands, Jämtlands, Stockholms och Skåne län kommer att ha fortsatt lördagsöppet fram till regeringens alkoholproposition är klar i mars.

Mikael Bondesson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons