Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tände eld på sitt eget hus

KARLSHAMN En man sitter anhållen hos polisen i Karlshamn misstänkt för att ha anlagt en brand i sitt eget hus norr om Asarum.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2001
Michael Stenqvist
Michael StenqvistFoto: Branden drabbade huvudsakligen vinden och krypvindarna.

Enligt vad som framkommit vid polisförhören hade den 56-årige mannen efter ett bråk på fredagskvällen med sin sambo satt eld i en byrå som stod i en garderob på andra våningen.

Därefter hade han gått ner och väckt sambon och berättat att det brann i garderoben.

Annons

> Svårsläckt

Räddningskåren fick larmet 22.25 på fredagskvällen. När de kom till platsen hade både mannen och kvinnan som bodde i huset tagit sig ut.

– Därför kunde vi inrikta oss på själva brandsläckningsarbetet, som var rätt omfattande, säger räddningschefen Mats Berglund.

– Branden spred sig i krypvinden och upp på vinden. Där fick den fäste i sågspånet i trossbotten, så den var ganska svårsläckt.

För att komma åt fick de bryta upp delar av taket.

> Häktas

– Däremot lyckades vi bra med att klara bostadsdelen. Vi täckte över inredningen för att förhindra rök- och vattenskador. Där är det inga större skador, säger Mats Berglund.

Både heltidskåren och en deltidskår ryckte ut på branden och släckningsarbetet var helt avslutat vid tretiden på lördagsmorgonen.

Mannen som misstänks för branden hyr villan tillsammans med sin sambo. Det blir troligen häktningsförhandling under måndagen.

Jan Hinderson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons