Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tjänade pengar på vattenpussarna...

KARLSKRONA I februari i år blev en stockholmare ordentligt nedstänkt när han var ute och promenerade med sin flickvän i Karlskrona, av en bil tillhörig Karlskrona kommun. Arg skrev han till kommunledningen och krävde ersättning för kemtvätt och obehag.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2001

Men vid samma dag och vid samma klockslag hade samme man blivit nedstänkt av kommunbilar även i Ronneby, Karlshamn och Kalmar. Och sannolikt i ännu fler kommuner i Sydsverige.

Bedrägeriförsöken är föremål för polisutredning, men ännu är klagobrevens avsändare inte spårad. Det namn och den adress som finns på breven tros vara en front.

Enligt uppgift till polisen i Kalmar har ingen kommun i Blekinge skickat mannen några pengar. Däremot kan det finnas kommuner på annat håll i landet som gjort det. Breven har verkat trovärdiga.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons