Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Totalt tågstopp från Danmark

På grund av ett tekniskt fel fick inga tåg köra över Öresundsbron mot Sverige under förmiddagen.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2013
Tågstopp under förmiddagen.
Tågstopp under förmiddagen.Foto: Charlotta Ottinger

Trafikverket uppgav följande strax före klockan åtta:

Öresundståg norrut mot Karlskrona, Växjö/Kalmar, Hässleholm och Göteborg stannar inte i Hyllie och Triangeln. De startar i stället från Malmö Central. Hänvisning sker till valfritt tåg mot Malmö Central för byte.

Annons

Orsaken till stoppet är ett tekniskt fel i en sändare. Det innebär att tågen inte kan logga in i telefonnätet. Av säkerhetsskäl får inte tågen köra över bron mot Sverige.

Tågen kör som vanligt mot Danmark.

Uppdatering från Trafikverket 09:35:

Bussar pendlar mellan Hyllie-Kastrup.

Av omloppstekniska skäl har dessvärre även tåg mot Danmark blivit inställda, trots att inloggningsproblemen endast varit på den danska sidan.

Cirka 25 tåg har påverkats av stoppet.

Tiden för när trafiken kan komma igång flyttas fram gång på gång. Det beror på att vi haft testtåg som kört över bron. Testerna har haft olika resultat och har därför upprepats flera gånger.

Uppdatering från Trafikverket 09:55:

Tågen kör normalt efter ett tidigare stopp. Bussar som har pendlat mellan Hyllie-Kastrup fortsätter köra ytterligare någon timme framåt. Av omloppstekniska skäl har dessvärre även tåg mot Danmark blivit inställda, trots att inloggningsproblemen endast varit på den danska sidan.

Cirka 30 tåg har påverkats av stoppet.

Catharina Loosme
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons