Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tryckeriets fastighet till salu

SÖLVESBORG Snart kommer Dekaltryckeriet i Hjortakroken att tömmas på både folk och maskiner.
– Vi ser fram emot att få flytta in i våra nya lokaler i Strömma, säger Vigeo Skyltdesigns platschef Jerker Svensson om den nära förestående nedläggningen av Sölvesborgsfabriken.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2001
Skyltförtagets flytt innebär att Dekaltryckeriets fastighet i Hjortakroken nu är till salu för 1,2 miljoner kronor.
Skyltförtagets flytt innebär att Dekaltryckeriets fastighet i Hjortakroken nu är till salu för 1,2 miljoner kronor.Foto: Olle Ohlsson

Sedan tidigt i höstas har det varit klart att hela verksamheten i Hjortakroksfabriken ska flyttas över till de nya lokaler som håller på att iordningställas i gamla bomullsspinneriets fastighet i Strömma. Men något datum har inte nämnts förrän nu.

– Vi måste börja flytten i slutet av mars för att hinna få allt på plats i Strömma till 1 april, berättar skyltföretagets ägare Alex Nerö.

Annons

Det var i april 1999 som Vigeo Skyltdesign i Karlshamn tog över Dekaltryckeriet i Hjortakroken. Sedan dess har man bedrivit verksamhet både i Karlshamn och Sölvesborg.

> Slås ihop

Nu kommer de båda företagen med sammanlagt åtta anställda att hamna under samma tak så fort de nya ca 1.400 kvm stora lokalerna i Strömma står inflyttningsklara.

– Genom att slå ihop de båda verksamheterna kommer vi att få bättre samordning och bli effektivare, förklarar Alex Nerö.

> Har tackat ja

Samtliga tre anställda i Sölvesborg har också tackat ja till att hänga med vid flytten.

– Även om vi får lite längre till jobbet är vi överens om att det ska bli roligt att flytta in i helt nya och fräscha lokaler, säger platschefen Jerker Svensson.

> Till salu

Den nära förestående flytten innebär att Dekaltryckeriets fastighet i Hjortakroken snart kommer att tömmas på både folk och maskiner. Skyltföretaget har därför i dagarna gett mäklaren Peter Lindborg i Sölvesborg i uppdrag att försöka hitta en köpare till den ca 500 kvm stora fastigheten. Prislappen är satt till 1,2 miljoner kronor.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons