Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två Näsumsbor med i olycksbussen

NÄSUM Kompisarna Örjan Hamrin och Tommy Claesson, båda från Näsum, satt intill varandra på övre däck när dubbeldäckarens tak slets av vid bussolyckan i Köpenhamn.
Medan Tommy Claesson klarade sig undan med lättare blessyrer i huvudet samt en nackskada vårdas Örjan Hamrin på sjukhus i Köpenhamn för en ryggskada.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2001

Örjan Hamrins anhöriga fick efter hans ryggröntgen i går eftermiddag ett lugnande besked från sjukhuset:

– Röntgenundersökningen visade att han inte fått någon allvarlig ryggskada och att han kommer att bli helt återställd, berättar pappan Alf Hamrin.

Annons

Redan i dag väntas därmed Örjan Hamrin flyttas från sjukhuset i Köpenhamn till Kristianstads lasarett.

För ett par år sedan gjorde Örjan Hamrin en miljonsatsning genom att bygga om Näsumskiosken tillI restaurang och pub. Han är intresserad av mat och bjöd i tisdags kompisen Tommy Claesson med på resan till matmässan Tema 2001 i Bella Center utanför Köpenhamn som arrangerades av en sydsvensk livsmedelgrossist.

> Körde in i bron

Efter besöket på matmässan var dubbeldäckaren på väg till restaurang Färgekrogen i Nyhavn för att passagerarna skulle äta en god middag innan hemresan. Men resan tog slut när dubbeldäckare skulle passera under den 3,1 meter höga Knippelsbron i centrala Köpenhamn. Busschauffören hade gjort en missbedömning med påföljd att hela taket på den fyra meter höga dubbeläckaren slets bort.

– Jag hörde om olyckan på TV vid 20-nyheterna på kvällen och fick då en obehaglig känsla, berättar Alf Hamrin.

Örjan Hamrins bror, Håkan, jobbade i kioskrestaurangen när telefonen ringde vid 21-tiden samma kväll.

– Det var en dansk sjuksköterska som då ringde och berättade om olyckan och första beskedet var att Örjan klarat sig helt oskadd.

> Var omtöcknad

Vid tretiden på morgonen ringde Örjan Hamrin från sjukhussängen hem till sin pappa:

– Han lät lite omtöcknad när han berättade att han inför ryggröntgen låg i en vagga. Ändå kändes det som en stor lättnad att få höra hans röst.

Annons

Tommy Claesson, som själv är busschaufför till yrket, berättade i går i en radiointervju i P4 att han själv kört buss i Köpenhamn och visste att en dubeldäckare aldrig skulle kunna klara sig under Knippelsbron:

– Nu får de svänga till vänster, annars går det åt helvete.....

> Känner för chauffören

Själv duckade Tommy Claesson, vilket räddade hans liv när hela taket slets av och allt bara blev till ett enda kaos.

Även om han efteråt tycker att det är jobbigt efter olyckan tycker han synd om busschauffören.

–Han mår säkert sämre än vad jag gör.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons