Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

"Ulvskog struntar i östra Blekinge"

BLEKINGE I riksdagens frågestund i veckan tog riksdagsman Johnny Gylling (kd) upp frågan om den dåliga TV-mottagningen med kulturminister Marita Ulvskog.
– Hennes svar visar att hon fortfarande inte bryr sig ett dugg om
att det finns hundratals hushållsom har dålig TV-bild och dessutom inte kan se sina egna regionala nyhetssändningar, säger en upprörd Johnny Gylling.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2001

De dåliga sändningarna i har blivit en följetong. I över fem år har drabbade från östra Blekinge uppvaktat SVT utan att någonting har hänt.

– Det finns ett helt samhälle som inte kan se sina regionala

Annons

nyhetssändningar på SVT på grund av dålig täckning. Dessutom har man ständigt problem med bildkvaliteten, säger Johnny Gylling.

Han är mycket besviken på Ulvskog.

@F12M:Når nästan alla

@F11BRÖD: Så här svarade hon i riksdagen:

“ Kravet på Sveriges Television är att de ska nå i princip alla

hushåll. I princip är översatt till siffror 99,8 %. Det betyder att det finns avgränsade områden dit TV:s täckning icke når. Med hjälp av teknikutvecklingen är vi ganska optimistiska. Då handlar det

om digitaliserat marknät, som innebär att en del av dessa personer i Blekinge som det handlar om faktiskt har en möjlighet att se television. Det kan också handla om att man med hjälp av paraboler som man måste skaffa själv kan se SVT:s sändningar.”

@F12M:Bryr sig inte

@F11BRÖD: - Hennes svar visar att hon fortfarande inte bryr sig ett dugg om

att det finns hundratals hushåll som har dålig TV-bild och dessutom inte kan se sina egna regionala nyhetssändningar. De digitala sändningar

Annons

hon hänvisar till visar ju enbart Stockholms-nyheterna. De kan väl knappast kallas för regionala i Blekinge, säger Johnny Gylling som nu motionerar i ärendet.

– Förhoppningen är att motionen behandlas av kulturutskottet i vår, säger han.

Anna Börje
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons