Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Upprustning stänger tågtrafiken

Den stora upprustningen av järnvägen i Sydost närmar sig nu sitt slut. Under Kristi Himmelsfärdshelgen stängs tågtrafiken av på delar av Kust till Kustbanan och Blekinge kustbana när det sista stora arbetet görs.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2013

– Vi passar på att göra flera saker under avstängningen berättar Stefan Källberg, projektledare på Trafikverket, i ett pressmeddelande. Vi lyfter Västrabron på plats i Växjö och lägger två växlar, en i varje ände av mötesspåret i Örsjö, och gör inkopplingen av signalställverket som ska fjärrstyra Emmabodabanan. Vi kommer att vara ett 80-tal man igång under hela helgen för att få det färdigt.

Upprustningen har pågått sen hösten 2010 och under byggtiden har Emmabodabanan varit helt avstängd och flera större avstängningar av Kust-till kustbanan och Blekinge kustbana har gjorts. I juni kommer upprustningen av Emmabodabanan att vara färdig och under hösten 2013 kommer de sista arbetena att göras med en ny station i Örsjö och upprustningen av Växjö station.

Annons

Under avstängningen, mellan fredagskväll den 10 maj och fram till måndag morgon den 13 maj, kommer ersättningsbussar att trafikera sträckorna. Avstängningen gäller sträckorna Alvesta-Kalmar, Ronneby-Karlskrona och hela Emmabodabanan.

Här kan du läsa mer om de avstängdasträckorna.

Här kan du läsa mer om projektet.

Emma Söderbom
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons