Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Västblekinge får egen ögonlaser

BLEKINGE Under våren får västblekingarna en egen ögonlasermottagning på sjukhuset i Karlshamn. Då slipper de åka ända till Karlskrona för behandling av framför allt efterstarr.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2001

– Vi har laserbehandling av efterstarr i Karlskrona nu, ungerfär 150-170 behandlingar per år. Efterstarr drabbar en del som behandlats för grå starr, och den går enkelt att behandla med laser. Vi tycker det är praktiskt att kunna göra det för västblekingarna på sjukhuset i Karlshamn och har beviljats pengar till det, säger Mats Lundström, chef för ögonkliniken vid Blekingesjukhuset.

Ögonmottagningen i Karlshamn har en laserapparat nu. Den används för diabetiker som fått följdsjukdom i ögonen. Men den apparaten står nerpackad i en koffert mellan varje användning och måste packas upp och ner och monteras på mikroskop varje gång.

Annons

– Nu får vi två laserapparater fast monterade på mikroskop. Till dem ska särskilda rum inredas som i Karlskrona. Det behövs både för större säkerhet och bättre arbetsmiljö, säger Mats Lundström.

Det hela är under upphandling och väntas kosta mellan 200 000 och 300 000 kronor.

– Inom några månader ska det vara klart, absolut före sommaren, säger Mats Lundström.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons