Efter sammanslagningen – så här blev nya klubbmärket

Karlskrona Artikeln publicerades

I slutet av april blev Carlskrona IF och Örlogsstadens IBK ett och FBC Karlskrona föddes.

Nu har det nya klubbmärket mejslats fram – och med en orange ton slår det an till både Karlskrona HK och FK Karlskrona.

Den 27 april stod det klart att FBC Karlskrona bildats, läs mer om det i BLT eller Sydöstran, sedan en majoritet av medlemmarna i Carlskrona IF och Örlogsstadens IBK röstat för det. Och nu har medlemmarna även fått tycka till och lämna förslag kring det nya klubbmärket som sedan föreningens så kallade profilgrupp tagit i beaktande till det färdiga förslaget som nu också spikats.

Så här skriver klubben på sin hemsida: ”Ingredienserna i märket tar fasta på en hel del av de förslag som kom in via formuläret som tidigare publicerades på hemsidorna för CIF och ÖIBK och som gav många synpunkter. Några sådana var: Marin symbol - Kompassrosen bakom innebandybollen är en sådan. Innebandyboll - Jajamensan... Hav/vågor - Finns i märket. Andra reflektioner kring märket: Den runda formen och färgsättningen kan omedvetet ge intrycket av en frälsarkrans, livboj, också en marin symbol. Att sätta innebandybollen i centrum känns naturligt för att verkligen signalera vad som är kärnan i vår verksamhet. Kompassrosen bryter ramarna, går utanför "boxen" vilket vi hoppas göra i föreningen också.”

Klubbens herrlag, som tar över Örlogsstadens IBK:s division 2-plats, kommer att tränas av Elmar Gudbrandsson, läs mer i Sydöstran eller BLT, som var en av spelarna under Carlskrona IF:s storhetstid med bland annat två SM-brons.