Egna misstag sänkte SGIF i hemmapremiären

Det var ingen bra match när Sölvesborg GIF onödigt föll hemma mot Kalmar AIK med 1–2. Avgörandet kom med knappa tio minuter kvar, då hemmalaget stod för ett solklart självmål. SGIF var annars det bättre laget.
Sölvesborg • Publicerad 26 april 2015

– Vi kom in i deras tempo och det var bitvis bara långbollar. Jag trodde vi vänt efter vårt 1–1 i början på andra, men sedan var det slarvigt igen. Vi måste jobba mycket hårdare och bitvis var det pojklagsfotboll.

– Vi skall in med mycket mer bollar i deras straffområde, för att få heta lägen, säger SGIF:s tränare Mikael Bergqvist.

Hemmalaget började bäst, men hade svårt att skapa klara chanser. Efter knappa kvarten kom 0–1 som en kalldusch. SGIF tappade bollen onödigt på mittplan och Kalmar AIK kunde vända. Hobbe Regebro kom fri och gjorde inget misstag. Efter målet hade hemmalaget en bra period, men avsluten gick inte på mål. Sista kvarten var riktigt dålig.

Direkt i andra halvlek var det bara SGIF. Ibrahim Khamrich sköt i ribban och strax efter blev samme man fälld med straff som följd. Säker från elva meter var Jesper Olsson.

Ny chans, men denna gång var stolpen i vägen och returen sköt Khamrich via ett ben till hörna. Efter en kvart föll hemmalaget tillbaka. Kalmar kunde skapa frilägen efter svagt försvarsspel. Lagen hade svårt att få till skarpa anfall sista kvarten och det blev ett slumpmål som avgjorde. Ett skott på väg tre-fyra meter utanför styrdes i eget mål. Hemmalaget försökte sista minuterna, men det blev aldrig direkt farligt.

SGIF hade svårt att få passningsspelet att stämma och att komma samlade till anfall. Viktor Svensson blev många gånger ensam med tre-fyra försvarare, medan övriga hemmaspelare blev kvar på egen planhalva. Mer framåt och flera avslutningar är ett måste.