OIBK avgjorde efter förlängning.

Mikaela Svensson sköt avgörande 5-4 27 sekunder in i sudden, när Olofström IBK besegrade FBC Kalmarsund U i division 1.
Olofström • Publicerad 24 september 2016
Olofström IBK premiärvann efter sudden. Foto: Bo Åkesson

– Äntligen satt den och det var skönt då jag missat flera lägen i matchen. Vi gör ingen direkt bra match och har en del att jobba med, men två poäng är ändå bra, säger Mikaela Svensson.

OIBK har förlorat sina främsta inför säsongen. Systrarna Emma (till Malmö i elitserien) och Jonna (slutat) Torikka lämnade tidigt, men bara för någon vecka sedan slutade även Felicia Tiri och Matilda Frigård. Dessa fyra har alla förflutet i elitserien.

– Tungt att tappa spelare precis innan serien. I dag var det godkänt, trots lite premiärnerver. Bitvis bra spel, men även misstag, som gav mål bakåt. Synd vi inte avgjorde under ordinarie tid, säger OIBK:s tränare Sofie Millestedt.

OIBK började lite knackigt och gästerna hade 0-2 efter dryga tio minuter, men innan periodpausen var det kvitterat genom Tilda Olsson och Emma Svensson. I början av andra perioden räddade hemmamålvakten Emelie Persson en straff. Men i mitten på perioden efter en missad pass kunde gästerna göra 2-3. En Fin insats och ett bra avslut av Ida Björck gav 3-3, men med 28 sekunder kvar av perioden kom 3-4. Ebba Zätterberg ville dock annat och kanonsköt 4-4 med åtta sekunder kvar. Hemmalaget hade flera chanser i tredje, men 4-4 stod sig tiden ut. I sudden spelade Zätterberg elegant fram till Mikaela Svensson, som vispade in 5-4.

Viktigt för OIBK:s unga lag att få en seger direkt.

Rolf-Arne Kulle

Innebandy, damer division 1

Olofström IBK - FBC Kalmarsund Ungdom 5-4 (2-2, 2-2, 0-0, 1-0).

Målen: lda Svensson, Emma Svensson, Ida Björck, Ebba Zätterberg, Mikaela Svensson.