Stolpe in – men också fortsatt stolpe ut för KHK

Karlskrona HK har skjutit 35 skott som träffat antingen stolpen eller ribban den här säsongen.Klart mest i SHL.– Det låter sjukt. Lite mer flyt hade inte skadat, säger Joel Kellman.
Pelle Hånberg
Karlskrona • Publicerad 8 februari 2016
Alexander Bergström och Joel Kellman (nr 17) gjorde en bra match när KHK föll mot Linköping. Bergström tryckte in 1–1-kvitteringen i den första perioden och i den andra gav Kellman KHK ledningen med 2–1.

KHK-centern personifierade rätt mycket av Karlskrona HK:s säsong i matchen mot Linköping.

Ganska lite stolpe in, väldigt mycket stolpe ut.

Eller ribba ut i det här fallet.

Först hade Kellman stolpe in när han sköt in sitt tredje mål för säsongen och bröt en lång, lång måltorka.

– Jag vet inte hur många lägen jag har missat så på ett sätt var det skönt att göra mål igen, men det är samtidigt svårt att glädja sig för ett mål när vi förlorar.

Sedan, vid ställningen 2–2, styrde Kellman pucken i en båge i ribban. Det var marginaler emot – igen.

– 3–2 där och man vet aldrig, säger tränaren Pelle Hånberg.

Vad säger du om alla era stolp- och ribbträffar?

– Det är klart man önskar sig att några fler av de där hade gått in och att det är lite oflyt. Samtidigt tycker jag vi har blivit effektivare, de senaste veckorna har vi gjort mycket mål, menar Hånberg.

Karlskrona HK:s första tio minuter i den andra perioden var lagets bästa i matchen och på bara några sekunder verkade allt ha svängt över till hemmalagets fördel. Först svarade Johan Holmqvist för något som bara måste bli säsongens räddning i ABB Arena när han räddade ett givet 1–2-mål och bara sekunder senare tog alltså Kellman stolpen till hjälp fram till 2–1.

– Linköping var ur balans då. Det märktes, säger Hånberg.

2–1 blev 2–2 innan Kellman prickade ribban och sen blev det inte så många fler klara målchanser för KHK:s del i matchen. Den sista periodens kvitteringsjakt blev fruktlös.

– De stängde ner oss rätt bra. Linköping är starka och gav oss inte mycket, säger Joel Kellman.

När KHK den 17 februari ger sig in i slutfasen och de tio sista grundseriematcherna gör man det sannolikt med Färjestadsbacken Daniel Gunnarsson i laget. I lördags kom uppgiften att 23-åringen lämnar Karlstadlaget för en fortsättning i KHK, något som Pelle Hånberg inte bekräftade på lördagskvällen.