Familj

Jerry Nilsson: ”Ny bollsport under bältet”

Familj Artikeln publicerades
Racketsporten padel är en blandning av tennis och squash.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Racketsporten padel är en blandning av tennis och squash.

Debuten är avklarad.

Nu vet jag vad padel är.

Känner ni till den nya flugan? Äldre läsare har drabbats av såväl jenka som rockringar, nu är det andra bud. En racketsport har tagit landets 35-plussare med storm och nu vevas det bollar i hallar över hela landet.

Ibland handlar det om gamla industrilokaler, de har väl flyttat till länder med lägre lönenivåer kan tänkas, som har byggts om för att husera den tennisliknande sporten.

”Ett par uppvärmningsbollar senare insåg jag att enda sättet att se bra ut hade varit att komma i en flådig sportutrustning.”

Två av kollegorna är bitna med besked och i ärlighetens namn riktigt duktiga. Därför gäller det att undvika att spela med dessa båda in i det längsta. Jag vill inte visa mig sårbar eller i realiteten hur värdelös jag egentligen är.

Fast till slut gick det inte att stå emot längre. Vi, tre nybörjare, fick sällskap av en av de redan nämnda kollegorna och äntrade hallen iförda det senaste sportmodet och med bollsinnen som skulle få Björn Borg att reagera. Hur han skulle reagera vet jag förvisso inte, men att han skulle reagera är ett obestridligt faktum.

I ärlighetens namn hade jag inte det senaste modet. En t-shirt som propagerade för en tidigare operaföreställning ute i skärgården fick duga tillsammans med ett par röda shorts som oftast har synts i strandsammanhang. Men, som Putte Kock säkert sa, det är inte kläderna som gör racketspelaren.

Ett par uppvärmningsbollar senare insåg jag att enda sättet att se bra ut hade varit att komma i en flådig sportutrustning. Spelet gjorde nämligen inte någon människa glad, förutom när nybörjartrion bjöd på så halsbrytande misstag att det inte gick att hålla tillbaka skrattet.

Det är så man ska ta sig an fadäser. Skratta åt det, visa att du inte är besegrad och att du minsann tänker vara bättre i nästa game.

I varje fall ska man tänka så. Det är inte att rekommendera att surt muttra ”hit med bollen” i akt att få till en någorlunda serve efter ett totalhaveri framme vid nätet i den senaste bollduellen. Att ovanstående rör mig i synnerhet är bara att beklaga, men även jag föredrar att vinna framför att förlora.

Lagom till nästa gång, det ska bli en sådan, ska jag komma bättre förberedd – det vill säga utan några som helst förväntningar...

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.