Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Jörgen Klinthage: Jörgen Klinthage: ”Kärlek vid första ögonkastet - men så tog allt slut”

Vi blev aldrig vänner. Vi gick skilda vägar. Det funkade i tre dagar. Sedan fick jag nog.
Jörgen KlinthageSkicka e-post
Publicerad 10 maj 2022
Jörgen Klinthage
Detta är en personligt skriven text i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Ruud, Vidar

Det började när min robotdammsugare Cleanmate s800 blev fett aggressiv och backade in i saker med full kraft som en tonåring med taskig attityd. Då fick jag nog.

En vän till mig trodde den blivit hackad. Hur som helst stod jag inte ut längre. En dröm gick i kras om ett liv att inte längre skulle behöva spilla kraft på nåt sånt meningslöst som dammsugning.

Annons

Kanske hade jag för lite tålamod, eller så var allt ett feltänk från allra första början. Men man måste testa innan man vet. Fast jag ska erkänna att det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg den i affären.

Men säg den kärlek som varar i evighet. Den hade en inbyggd kamera så den inte gick emot prylar utan stannade innan och den hade ett inbyggt minne så den visste vart den hade dammsugit. Visst låter det fantastiskt? Men verkligheten visade sig vara nåt annat.

Ju längre vi människor kommer i den tekniska utvecklingen, desto latare tenderar vi att bli. För lite mer än 100 år sen uppfanns den första dammsugaren, en välsignelse för alla som hatade att städa. Häromåret blev den årets julklapp.

Alla som jag pratade med hade synpunkter på dammsugarrobotar.

Någon hävdade att enda stora nackdelen var priset och någon annan varnade mig för att man ofta hade en tendens att gå och snubbla på den.

Så var det inte alls. Däremot förde den ett jä... liv. Den knuffade som sagt runt stolar så att det lät. Att köra den när man sover var inte alls realistiskt. Det kunde vara svårt att ibland föra ett normalt samtalsämne i rummet. Robotdammsugaren var helt enkelt störig.

Robotdammsugaren tog över mitt hem. Så var det aldrig med min gamla hederliga dammsugare. Den gjorde vad den skulle och tog aldrig några egna initiativ. Lite tradig kanske, men å andra sidan en lojal vän som alltid fanns på plats inkilad i städskrubben.

Nu blir det inga robotdammsugare på ett tag. Men vem vet? Det går ju alltid att ändra sig.

Annons
Annons
Annons
Annons