unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Få koll: Det här är trendigt

Brända färger, keramik, trä och runda bord. Här får du koll på vad som är hett i höst.
– Plocka in saker från naturen och låt saker få sin plats, säger Frida Åkesdotter Johansson.
Frida Åkesdotter Johansson med hundvalpen Leija som alltid hänger med henne i butiken eller på kontoret.
Frida Åkesdotter Johansson med hundvalpen Leija som alltid hänger med henne i butiken eller på kontoret.
Foto: Privat

För nio år sedan startade 41-åriga Frida Åkesdotter Johansson företaget Fridas design. Från början erbjöd hon konsultation och stajling inför försäljningar av bostäder. Men när efterfrågan ökade expanderade verksamheten. Det var även i den vevan som företaget FM bygg bildades som drivs av hennes make.

– I dag erbjuder vi inredningslösningar och byggtjänster både till privat och offentlig miljö, homestyling, privat- och flyttstädning - helt enkelt allt som rör ditt hem, säger Frida Åkesdotter Johansson och fortsätter:

– Vi är åtta anställda och samarbetar med många underentreprenörer.

I samband med att deras lager växte fick de en förfrågan om att hyra en lokal på en av Karlshamns mest trafikerade vägar. Det dröjde inte länge innan de tackade ja. Nu har det gått 1,5 år sedan butiken öppnade.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Många som kommer hit säger att ”det känns som att komma hem”, säger hon.

Frida berättar att det som är inne i höst är brända färger, kork, trä, keramik, runda bord samt mjuka och vadderade former på soffor.

”Plocka in saker från naturen och låt saker få sin plats”, säger hon.
”Plocka in saker från naturen och låt saker få sin plats”, säger hon.
Foto: Privat

– Personligen gillar jag att blanda gammalt och nytt. Plocka in saker från naturen och låt saker få sin plats. Jag gillar mjuka naturfärger, men även gärna någon detalj som sticker ut med färg. Jag älskar mässing och äldre trämöbler som har en historia.

Om du är intresserad av inredning ska du främst köpa det du verkligen vill ha och inte fokusera enbart på prislappen, berättar Frida.

Mässing är hett.
Mässing är hett.
Foto: Privat

När det kommer till sovrummet är tipsen att ha sköna lakan, lugna färger på väggar, rofyllda tavlor och posteras samt ljus.

Om du vill förändra ditt vardagsrum kan du med små medel till exempel möblera om och rensa bland dina saker.

Vad tycker du är det roligaste med det du gör?

– Det är att få träffa så många olika människor. Det bästa är såklart när man får beröm från kunder som är nöjda och återkommer!