Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Inred med belysning i fokus

Ljuskällor, runda och mjuka former. Material som glas och metall. Urvalet är stort när det kommer till lampor. Här får du reda på vad som är populärt i höst.
Karlshamn • Publicerad 24 september 2020
Linda Appel på Ljus & Miljö i Asarum berättar om vad som är inne.
Linda Appel på Ljus & Miljö i Asarum berättar om vad som är inne.Foto: Nanna Jami

Nu när hösten smyger sig på kan du hålla borta mörkret med vacker belysning. Lampor är inte bara en viktig del av inredningen utan kan även göra stor skillnad i ett rum.

”Satsa på en cool lampa som är i blickfånget”, säger Linda.
”Satsa på en cool lampa som är i blickfånget”, säger Linda.Foto: Nanna Jami

– Lampan får gärna synas och vara i fokus. Blanda inte för mycket, utan satsa på en cool lampa som är i blickfånget, säger Linda Appel på Ljus & Miljö i Asarum.

Annons

Om du till exempel bara har en taklampa i ett rum kan det bli mörkt på en del ställen eftersom ljuset inte når alla vrår. Komplettera med många små ljuspunkter. Det handlar om bordslampor, golvlampor och fönsterlampor. De skapar även en mysig känsla.

Ljuskällor är poppis.
Ljuskällor är poppis.Foto: Nanna Jami

Ljuskällor är poppis och de finns i många olika utföranden. Linda Appel berättar att det är mjuka och runda former som man ser allt mer av i dag. Glas och metall är i fokus. Satsa på trendiga lampor i rum som du ofta är i.

– En lampa behöver inte vara så dyr. Ett tips är att köpa en lampfot och kombinera den med skärmar efter tycke och smak. När man vill ha något nytt är det bara att byta skärm, säger Appel.

Klotlampor med klara eller rökfärgade glas är hett.

– Det är väldigt snyggt.

Lampskärmar i sammet håller fortfarande i sig.
Lampskärmar i sammet håller fortfarande i sig.Foto: Nanna Jami

Något som fortfarande håller i sig är lampskärmar i sammet. Det som är inne i höst är mustiga färger. Kristallampor är något som aldrig går ur tiden.

Industri- och retrostilen är inte längre så populär.

– Jag upplever att retrostilen lite är på väg bort och det är även skarpa kanter. Lampfötter med ananas är också på väg ut, säger Linda Appel.

De här klassiska kökslamporna går aldrig ur tiden. ”Den har funnits lika länge som jag jobbat här, vilket är 18 år”, säger hon.
De här klassiska kökslamporna går aldrig ur tiden. ”Den har funnits lika länge som jag jobbat här, vilket är 18 år”, säger hon.Foto: Nanna Jami
”En lampa behöver inte vara så dyr.”
”En lampa behöver inte vara så dyr.”Foto: Nanna Jami
Nanna JamiSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons