Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Är Vidablick verkligen så dåligt som servicehus?

Nyheter • Publicerad 25 januari 2001

Med anledning av de artiklar som varit införda i pressen den senaste tiden, vill vi framföra våra synpunkter. Vi trivs med vårt arbete och gör allt för att de boende ska trivas. Vår utgångspunkt är de boendes vilja det är de som bestämmer själva vad de vill göra. Vårt mål är att dom ska träffa andra personer än personal.

Vi erbjuder de boende att gå ut och får ibland ett ja och ibland nej, många vill helst vara i sin egen bostad som består av ett rum.

Annons

Detta är ett fritt boende man väljer själv om man vill bo här. Här är en underbar utemiljö som en del bara ser från sitt fönster eftersom det är deras vilja. Om man inte orkar gå erbjuds man att åka rullstol.

Angående all personal som vi tydligen haft vore vi jätteglada om det hade funnits så många.

Angående kontaktperson så var det en tjänst som blev nytillsatt och därmed ny personal. Även ny personal har rätt att vara sjuk och ha semester.

Vårt jobb är för nedvärderat så därför söker sig ungdomar till bättre betalda och mer uppskattade jobb.

Vi vore tacksamma om man som anhörig kommer till oss och framför sina synpunkter. Vi är inte rädda för att förnya oss och ändra våra arbetsrutiner.

Personalen Vidablick, servicehus avdelning 2-3, Ronneby
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons